Logo
Imprimir aquesta pàgina

Com som? (Medi a 2n)

Com som? (Medi a 2n)

Ja hem acabat la segona unitat de Medi: COM SOM?

Som iguals i som diferents.

Hi ha que tenen els ulls blaus, altres la pell morena, uns són baixets i altres són molt alts. Som ben diferents però també som iguals perquè tenim un cervell, un cor, dos pulmons, dos ronyons… el cos per fora i per dins.

La respiració ha estat protagonista. Hem aprés a respirar per relaxar-nos. Un model ens ha ajudat a entendre la respiració (una ampolla feia de caixa toràcica; unes canyetes eren la tràquea i els bronquis; dos globus amb les ramificacions bronquials ben dibuixades eren els pulmons; i un guant de làtex feia la funció del diafragma. Tots el volien fer respirar.

El cor també ha tingut una atenció especial. Bradicardia, taquicardia són conceptes fàcils d'entendre. Només cal escoltar el cor acabes de còrrer o quan estàs pausat. Fins i tot tenim una col·lecció de marcapassos i desfibriladors.

Els sentits ens donen molta informació. El contorn de les monedes són diferents, per què, perquè les persones cegues puguin identificar-les amb el tacte. La vista, l’olfacte, la oïda i el gust són els altres sentits que ara coneixem millor.

A 2n B van fer esquelets, li deien Federico, nosaltres tenim la Federica, molt maca ella amb les seves costelles i el seu llarg fèmur.

Cal dir que L’Escola La Caixa va invertir en comprar una aplicació per les tablets del cos humà. Molt xula! Si la Unitat 1 va ser divertida aquesta ha estat increïble. Esperem la Unitat 3 “Què seré de gran?” sigui igual d’interessant.

Som iguals i som diferents. Per sort, sinó seríem robots!

 

Escola La Caixa © 2016.