Menu

Celebrem Santa Cecilía, la patrona de la Música!

Celebrem Santa Cecilía, la patrona de la Música!

El passat divendres 22 de novembre hem celebrat el dia de Santa Cecília fent diverses activitats relacionades amb la música.

A cicle infantil ens ha visitat un músic que tocava la percussió! Ens ha ensenyat moltíssims instruments diferents tot i fent un viatge amb cotxe per diferents països. D’aquesta manera, hem conegut els plats, xilòfon o caixa, hem cantat cançons  i fins i tot hem tocat el Djembe propi de Senegal. Hem passat una estona molt divertida!

D’altra banda, a cicle inicial ens hem familiaritzat amb la tuba, un dels instruments més joves que trobem a l’orquestra simfònica. Hem descobert que pertany a la família de vent-metall, que es necessita un broquet per poder tocar i que hi ha una altra tuba una mica més petita que s’anomena bombardí. Però, per si ens quedàvem amb ganes de més, hem pogut aprendre algunes paraules en italià per poder definir les diferents velocitats de la música: adagio, andante i presto. També hem pogut mesurar la llargària de la tuba si estigués descargolada i... mesura 7 metres!

També, a cicle mitjà ens ha visitat un fagotista. Aquest ens ha explicat moltes coses com, per exemple, que existeixen diferents tipus de fagot. També hem pogut veure com es fabriquen tallant la fusta i donant-li forma. Així doncs, hem descobert que forma part de la família de vent-fusta i que per poder tocar necessita una canya doble, com la de la gralla. Ens hem divertit molt i hem pogut ballar i entonar cançons de pel·lícules mentre que el músic tocava.

Els alumnes de cicle superior van realitzar el taller d'arpa el dijous previ al dia de Santa Cecília, ho podeu veure a la seva notícia.

Amb aquest matí musical hem acomiadat el dia de Santa Cecília, aquell dia que totes i tots els músics estimen i recordem com el dia per compartir aquesta passió. Només podem donar les gràcies a tots els músics que ens han acompanyat i han deixat que els més petits puguin gaudir d’aquest dia plegats.

Feliç dia de la música a tota la comunitat educativa i recordem; Si no fos per la música, hi hauria més raons per tornar-se boig. (Txaikovski, 1877).

Tornar al principi

Educació

AMPA i famílies

Recursos Web

Revistes infantils

Xarxes socials

Altres enllaços